Pastorale eenheid Uw kerkgemeenschap
 

 

U bent nu hier: Home - Sacramenten - Vieringen - Aanvragen - Eerste communie
Pastorale Eenheid Kana

 

 

Eerste communie

 

Eerste communie

 

Welkom !

 

Elke zaterdag of zondag kan je in de kerken van onze pastorale eenheid Kana samen met je mama en papa naar de eucharistieviering komen. In die vieringen denken mensen terug aan Jezus van Nazareth, aan hoe hij leefde en sprak. 'Breken en delen' moet je doen, zei Jezus. Daarom wordt tijdens de viering brood gebroken en wijn gedeeld.

 

Je eerste communie doen betekent dat je helemaal mee kan vieren met deze maaltijd, en dat je zelf ook - met je mama en papa, met je broers en zussen, met je vrienden - wil leren breken en delen.

 

De eerste communie behoort, samen met het doopsel en het vormsel, tot wat men de initiatiesacramenten noemt. De eerste communie is de eerste keer dat een kind of volwassene de communie ontvangt. Het kind kan dan voor het eerst samen met zijn ouders volledig deelnemen aan de eucharistie.

Door een kind zijn eerste communie te laten doen, drukken de ouders uit dat ze het kind verder willen laten groeien in het christelijk geloof. Ouders willen hun kind laten kennis maken met de gelovige gemeenschap, die in de eucharistie wekelijks samen komt rond Jezus Christus. Daarvoor werd reeds gekozen toen het kind gedoopt werd.


De gemeenschap met Jezus Christus wordt juist duidelijk in de communie, het breken en het delen van het brood. Dit betekent iets voor het leven van allen die eraan deelnemen. Daardoor groeit er een verbondenheid met Christus en elkaar. Door aan de eucharistie deel te nemen proberen christenen solidair te leven als Jezus.

 

Praktisch:

De kinderen die naar een school gaan op de parochies van de pastorale eenheid Kana zijn welkom.

Je eerste communie doe je wanneer je in het eerste leerjaar zit.

Via de school krijg je een inschrijvingsformulier.

 

Contactpersoon: Anya Dutrieue - anya.dutrieue(at)hotmail.com - +32 494 444037